Fa Nándor a végsőkig kitart

fanyito1223Fa Nándor a Doldrums szerencsés elkerülésével belépett a passzát szelek vidékére, de rögtön egy zivatarsorban találta magát, ráadásul éjjel végig kisebb-nagyobb zivatarok rohantak át felette sok esővel.

A zivatarok között szélcsend, vagy nagyon gyenge szelek tették lehetetlenné, hogy valamerre kimeneküljön belőlük. Nem volt olyan rossz, mint egy vihar a déli-óceánon, de rendkívül kellemetlen és főleg nagyon munkás időjárási kép ez, folyton vitorlákat kell állítani, betekerni, kitekerni, leereszteni, elrakni, nem csoda, hogy a magyar hajós reggel a hajó oszlopon álló kétkarú csörlőjén aludt el.

photo-sent-from-the-boat-spirit-of

Fa Nándor azóta stabilabb északkeleti szélben hajózik. Ez az igazi passzát szél egykor az Amerikába tartó nagy vitorlások kedvence volt. Csakhogy Fa Nándor éppen észak-északkeletnek akar menni, így neki ez a nagyon negatív útirányt jelöl ki, vagyis a tényleges sebessége sokkal nagyobb, mint amilyen ütemben közelíti a célt. Fa Nándor az elmúlt 24 órában átlagosan 10,2 mérföldet tett meg óránként, de óránként csak 6,7 mérfölddel került közelebb a célhoz – írta az index.hu.

photo-sent-from-the-boat-spirit-of-hungary

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!