Ezek lettek az év szállásai

Rendhagyó keretek közé szorította a járványhelyzet az idén 8. alkalommal megrendezett Év Szállása versenyt, amelynek eredményhirdetését online közvetítették. Az Év Szállása 2020 fődíj Hévízre került.

A kieső tavaszi és előnyári időszak, majd a csúcsszezon robbanásszerű beindulása és az őszi lecsengés, majd az év végi korlátozások nehéz körülményeket teremtettek sok más szektor és képviselőik mellett a szállásadóknak is. Ebben az évben is minden olyan szálláshely megmérettette magát, aki aktív regisztrációval elérhető a Szallas.hu kínálatában.

Az Év Szállása 2020 fődíjat a Hotel Európa Fit Hévíz kapta. A minőségi kategóriában, a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelkategóriában a mórahalmi Colosseum Hotel lett az első helyezett. Az érdekes építészeti megoldásokkal önmagában is figyelemfelkeltő szálláshely folyamatosan magas vendégelégedettséggel büszkélkedhet.

Ugyanebben a kategóriában, 70 szobaszám alatt 4-5 csillagos hotelek közül a Pangea Hotel Nyíregyháza győzött. A szálloda teljesen egyedülálló itthon: 35 hektáros tölgyerdőben fekszik, földtörténeti utazásra invitálja vendégeit, akik bölények, gibbonok vagy akár fehér tigrisek hangjára is ébredhetnek reggelente.

A minőségi kategóriában, az 1–3 csillagos hotelek közül a Hotel Harka Harkány, míg a non-hotelek közül az Erzsébet Apartman Gyula végzett az első helyen. Előbbinél a családias hangulatot, a vendégek iránti szeretetet és a magas szakmai színvonalat emelték ki, utóbbi 216 vendég véleménye alapján maximális, 10-es értékelést kapott.

A szakmai kategóriában, azaz a zsűri döntése szerint a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelek közül az Ensana Thermal Hévíz bizonyult a legjobbnak. Barátságos, gondos személyzet, széles körű és magas minőségű wellness- és gyógyszolgáltatások jellemzik. Hetven szobaszám alatt, a 4-5 csillagos hotelek közül a felnőttbarát Imola Hotel Platán Eger végzett az előkelő első helyen.

Az 1–3 csillagos hotelek közül az Alfa Hotel & Wellness Miskolctapolca nyert. Családi vállalkozás és légkör jellemzi, amiről nemcsak a vendégek, de az ott dolgozók is tanúskodnak. A non-hotel kategóriában kettős győzelem volt: a Villa Citadella Wellness Panzió Egert 1500 kitűnő vendégértékelés méltatja, de a 4 Évszak Vendégház Bogács is az első helyre került – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!