Ezek a világ legnagyobb jachtjai

2016. augusztus 12.
Címkék :

alsaidAz utóbbi bő tíz évben igen látványos fejlődés és növekedés volt látható a szuperjachtok világában. Most bemutatjuk, hogy melyek a legnagyobbak a világon.

A magáncélra épülő úszó otthonok egyre nagyobbak, egyre hatékonyabban használják fel az üzemanyagot és egyre magasabb szintű luxust kínálnak tulajdonosaiknak. Ezek a járművek a hamisítatlan luxus szimbólumai, rendszerint milliomosok és milliárdosok birtokában állnak. Arra születtek, hogy felhőtlen szórakozást nyújtsanak bárkinek, aki a fedélzetükre lép. Méretüktől függően van rajtuk mozi, bálterem, szépségszalon, spa, sportolási lehetőségek nyitott és zárt térben meg ami még felfér.

The Eclipse
A világ második legnagyobbja, egyben a legdrágább, becsült értéke 860 millió euró. Tulajdonosa az orosz Roman Abramovics, 2010-ben került vízre, hossza 536 láb (azaz 163,37 méter), ahol kényelmesen elfér harminchat vendég és hetvenhárom főnyi személyzet. Három helikopterleszálló, két úszómedence, páncéllal védett tulajdonosi kabin, konferenciaterem, tánctér, mozi és saját tengeralattjáró.

eclipse

Prince Abdul Aziz
Régebbi darab, 1984-ben készült, 482 láb (146,91 méter) hosszú, és úgy készült, hogy egy király és hatvannégy vendége minden vágyát kielégítse: mecset, mindennel felszerelt kórház, mozi, úszómedence, jakuzzi, míg étteremből több is akad.

abdul_aziz

Azzam
Egészen elképesztő, 599 lábas (182,58 méter) hossz, ehhez képest „csak” 480 millió euróba került Khalifa bin Zajed al-Navaj sejknek, aki Abu-Dzabi emírje és az Egyesült Arab Emírségek elnöke. A császári Franciaország hangulatát árasztó hajóbelső és 94 ezer lóerőnyi motor, hogy meglehessen a harminc csomós végsebesség. És persze a legkevésbé sem visszafogott luxus mindenhol.

azzam

Ocean Victory
Hét fedélzet, rajtuk hat medence. A 2014-ben vízre került jacht 459 láb (139,9 méter) hosszú, ennél többet azonban nem nagyon lehet tudni róla, mert minden más információt titokban tartanak róla.

ocean-victory

Al Said
Omán hercege, Kabúsz szultán birtokolja, de valószínűleg ritkán van egyedül a fedélzeten, mert az 508,53 láb (155 méter) hosszú jachtot úgy alakították ki, hogy bőven jusson hely hetven vendégnek és a százötvennégy fős legénységnek. Akkora benne a koncertterem, hogy elfér benne egy ötvenfős zenekar, emellett ott van a mozi és a helikopterleszálló is.

alsaid

Topaz
Német építés, 470 millió eurós becsült árával az egyik legdrágább. Négy évbe telt, hogy megépítsék teljes hosszában (482 láb – 146,91 méter). Bájos és elegáns.

topaz
Yas
Amilyen furcsa a neve, olyan a kinézete is. Eredetileg 1978-ban épült, de aztán 2011-ben olyan mértékű átalakításon esett át, hogy az már újjászületésnek számít. Jelenleg 462 láb (140,82 méter) hosszú, ahol hatvan vendég van el kényelmesen. Fedélzetén megvan minden, amit csak el lehet képzelni: többek között mozi, konferenciaterem, spa, konditerem, helikopterleszálló.

yas

El-Horriya
A világ hetedik legnagyobbja, egyben a legidősebb, jelenleg is üzemképes és működő jacht: 1865-ben építették Egyiptom akkori királya számára. 478 lábas (145,69 méter), napjainkban Egyiptom elnökét szolgálja az ország haditengerészetének kötelékében állva.

horriya

Al Salamah
Hossza alapján a lista végén kullog, de ettől még nem fukarkodik a luxussal. Úszómedence, helikopterleszálló, mozi, spa, könyvtár, konditerem és kórház. Tulajdonosa Abdullah ibn Abdul-Aziz Al Szaúd (Szaúd-Arábia koronahercege, a maga idejében a világ harmadik leggazdagabb embere) volt, akinek a halála után is a család kezében maradt a hajó.

topaz

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!