Ezek a legszebb szabadstrandok a Tisza partján

A Tisza partja számtalan lehetőséget kínál, ahová pár száz forintért betérhetünk. Vannak egészen különleges strandok, mint a tiszalöki kalandparkhoz tartozó fürdő, de ha takarékoskodunk, kiváló szabadstrandokat találunk a környéken.

Ezek a strandok többnyire szépen rendben tartott, felügyelt partszakaszok. Szinte mindenütt találni öltözőt, mosdót, sőt a legtöbb helyen kiépített büfé és bérelhető strandeszközök is várnak.

Tiszakécskei szabadstrand
Tiszakécske szabadstrandja háromszáz méternyi homokos parttal várja a fürdőzőket. Itt aztán minden kényelem adott. A Tisza itteni szakasza gyönyörű, mintha a tengernél lennénk. Öltöző és egy tucat büfé gondoskodik a teljes kényelemről. A parton röplabdapályát található, ahol nyaranta strandröplabda-bajnokságot is rendeznek. Éjszakánként pedig számos koncertet, zenés programot terveznek ide a környék lakói.

Tiszaalpári szabadstrand
A tiszaalpári szabadstrand a Tisza egyik holtágánál található. Gyorsan mélyül, ezért kisgyermekes családoknak nem ajánlott, viszont a sodrással nem kell számolni. A partszakasz kutyabarát, így nem kell otthon hagyni a kedvencet sem. Kiépített öltözők, büfék nincsenek a közvetlen közelben, de mindig lesz hely leteríteni a törülközőt a füves parton.

Körös-toroki szabadstrand
A csongrádi, Körös-toroki szabadstrand kiépítésekor kifejezetten törekedtek arra, hogy tengerparti hangulatot teremtsenek, ennek köszönhetően homokos part és napernyők várják a fürdőzni vágyókat. A csodálatos természet csak ráadás. A Körös itt folyik bele a Tiszába, a strandot ártéri erdő veszi körül, ahol már sétálni is élmény. Alacsony vízálláskor a legjobb itt strandolni, mert akkor a gyerekek is jót játszhatnak az iszapban.

Tiszafüredi szabadstrand
Tiszafüred ingyenes strandjának partja fűvel borított. Mivel gyorsan mélyül a víz, gyerekkel nyaralók óvatosan engedjék a kicsiket fürdeni. A gyerekeket játszótér, a felnőtteket vízibicikli-bérlési lehetőség és futballpálya várja. Természetesen a parton található számos büfé, így nem kell sok élelemmel készülni – írta a femina.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!