Ezek a legőrültebb hajók

2017. február 17.
Címkék :

COdktkqTURBXy8xNmMyODFjYjQxNzhhNmYyZjA3ZGQ5MGQxMjdmZTYyMS5qcGVnkpUDAFbNDDvNBuGTBc0DFM0BvAA világon sok különleges dolog van, de kevés múlja felül a legőrültebb hajókat.

Z7vktkqTURBXy84OTEzMTdhZGI5M2IyMGExMThjM2U5NjJhNGI1NTc2Ny5qcGVnkZUCzQJsAMLD
Nem mindennapi látvány ez a vízen és szárazföldön egyaránt működőképes jármű. A kétéltű Lamborghini a luxusautók minden felszereltségével rendelkezik, az ára pedig 6,5 millió forintnak megfelelő összegről indul.

WDektkqTURBXy84ZDlmNWJhOThiZTEzZDk2OGY5MTM4NjAxMDJkNzA0ZS5qcGVnkZUCzQJsAMLD

A Himiko vízi busz ötlete egy japán karikaturista és animeművész, Macumoto Leidzsi fejéből pattant ki. A koncepció alapja egy könnycsepp – lekerekített ablakokkal és sötétben világító padlóval.

COdktkqTURBXy8xNmMyODFjYjQxNzhhNmYyZjA3ZGQ5MGQxMjdmZTYyMS5qcGVnkpUDAFbNDDvNBuGTBc0DFM0BvA

Christian Bohlin svéd hajókészítő egy kacsa alakú hajót tervezett, ami érdekes külseje ellenére nagyon komfortos, a kétágyas háló mellett konyha és szauna is van benne.

2E4ktkqTURBXy9mZTU1MmU2OTE5NDM1ZDA4NmVjMGUyZmYzMDM0YTQyNS5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Ugo Conti olasz mérnök a tengeri betegséget szerette volna leküzdeni, ezért 435 millió forintnak megfelelő dollárt áldozott egy olyan hajó kifejlesztésére, amely csökkenti a hullámok okozta émelygést. A Proteus nevű, pókra emlékeztető vízi jármű 2007-ben készült el.

oBEktkqTURBXy85NzA1YzAyOTFkZDQ2OTE0ZGFjMDkyMTkyM2RhNWQzZC5qcGVnkZUCzQJsAMLD
A furcsasági listán előkelő helyen szerepel a delfinek által inspirált Seabreacher, amely az új-zélandi Rob Innes és a kaliforniai Dan Piazz agyából pattant ki. Ez a vízi jármű azért is érdekes, mert úgy kell vezetni, mint egy jet skit, viszont lehet vele siklani, pattogni, forogni a vízen és a víz alatt is. Ehhez képest nem is olyan drága, mindössze 14 millió forintot kóstál.

J6QktkqTURBXy84NTk4ZDNmMWVhMDM0Y2QxMTZiMjEzM2Y0YzNmYTY5Yi5qcGVnkZUCzQJsAMLD
2012-ben indult útjára a Turanor PlanetSolar, amely teljes egészében napenergiával működik, és elsőként utazta be a földet ilyen módon, mindenféle egyéb energiaforrás bevonása nélkül.

9B_ktkqTURBXy9hMzFjZTllOGM3YTYzMmZiYzUwMjM5OWI5OTQyOGY4Mi5qcGVnkZUCzQJsAMLD

A pezsgőfürdőhajó – amelyet egy 24 voltos villanymotor hajt – hat személyt tud egyszerre szállítani. A kapitány azonban nem tudja menet közben élvezni a fürdőzést, ugyanis a kabin a víz alatt van

1VHktkqTURBXy81MmUyMzRjNDk3NjdiM2NiMzE0M2FjOTg5OTJmMTM0OC5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Tom McClean nyugalmazott katona 70 év felett jár, de jövőbeni tervei között szerepel, hogy körbehajózza az Atlanti-óceánt a saját maga által készített, közel húszméteres, bálna alakú hajójával. A Moby névre keresztelt bárkát húsz éven keresztül építette McClean, és közel negyvenmillió forintba került a megalkotása – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!