Ezek a legszebb fürdőhelyek

Az Easyjet légitársaság a Tripadvisor kommentjei alapján összeállította a világ legszebb medencéinek és spalétesítményeinek listáját.

Az első helyre a Miramonti Boutique Hotel került. A dél-tiroli létesítmény azzal nyert, hogy az utazó a hatalmas hegycsúcsok panorámájában és a gyönyörű tájban gyönyörködhet, miközben egy végtelenített medencében lubickol. A medence 16 méter hosszú, 5 méter széles, 32 fokos hőmérsékletű, és arról híres, hogy annak idején itt forgatták az egyik James Bond-film jeleneteit. A Merano városában lévő szállodában 36 szoba, három étterem, szauna és természetesen a híres szabadtéri medence várja a vendégeket.

A többi jelölt is erős versenytárs. Hála a csillagos ég látványának, maradandó élményt nyújt a perui Urubamba városában lévő fedett, fűtött, szabadtéri medencekomplexum a Tambo del Inka nevű luxusszállodában.

Az Umaid Bhawan Palace az indiai Dzsóhpurban található, egy másfél milliós radzsasztáni városban. Egyebek között arról híres, hogy a vendégeknek úszás után italokat, gyümölcsöt és fagylaltot szolgálnak fel.

A lista ugyancsak előkelő helyen végzett a Grand Hotel Kronenhof hatalmas üvegablakos medencéje Svájcban, az ausztrál Langham Sydney-ben, a La Mamounia Marrakesben, valamint a párizsi Shangri-La Hotel pompázatos spabirodalma – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!