Ezek a legjobb aquaparkok Dubajban

2018. december 10.
Címkék :

Az itthoni hidegből jólesik elutazni a nyárba, mondjuk Dubajba, ahol napozhatunk, fürödhetünk és elmehetünk aquaparkba, amelyikből ott minden fajtából találunk legalább egyet.


Aquaventure Waterpark
Dubaj legnagyobb aquaparkjának két nagy, Poseidon és Neptune nevű csúszdatornyát egy lassan csobogó folyó köti össze, de jó néhány igazi adrenalin bomba is található az intézményben. Ilyen a Leap of Faith, ami semmiképp sem nevezhető hagyományos csúszdának. A kaland körülbelül kilencemeletnyi magasságból indul, ahol csaknem szabadesésben zuhanunk, majd néhány másodperc után egy átlátszó csőbe érünk. Ez már a medence vízszintje, de, hogy megbolondítsák kicsit az élményt, néhány cápát is pakoltak ebbe a medencébe. A Shark Attack névre keresztelt élmény során a cápákat persze csak a csúszdacső áttetsző falán keresztül lehet látni. Vagyis a hangsúly itt nem az őrült száguldáson van, hanem azon az élményen, hogy egy- vagy kétszemélyes vízi fánkokban ülve lebeghetünk végig a csőben, a halak közelségében.


De őrült élményeket ígér a Poseidon’s Revenge is, ahol a vállalkozókat a csúszda tetején csaknem függőleges helyzetben, egy átlátszó kapszulába zárják, majd hirtelen megnyílik a föld a talpuk alatt, és elkezdődik a körülbelül 60 km/órás zuhanás. Észvesztő élmény, erős idegzetűeknek.


Wild Wadi Waterpark

Az 1999-ben épült park színeiben leginkább a homok, a sárga és a barna dominál, pont annyi tarkával megszórva, hogy még nem csiricsáré a látvány. A sivatagi téma, amely egy arab mese köré épül, jól passzol a helyszínhez, az attrakciók pedig pontosan olyanok, amilyeneket a Dubajba érkezők elvárnak.


Ilyen a Jumeirah Sceirah, a park legfőbb látványossága: a 120 méter hosszú csúszdán rakétasebességgel lehet végigszáguldani, legalábbis a 80 km/óra egy ilyen helyzetben szupergyorsnak tűnik. A Tantrum Alley pedig négyszemélyes gumifánkokon indul – a matrac megindul, a félig nyitott cső pedig hol jobbra, hol balra dobál, ránt és siklik, mielőtt békésebb vizekre szállítja utasait.

Legoland Water Park
Ez a hely elsősorban a gyerekekkel érkező családokra épít, közülük is elsősorban a 2–12 éves korosztályra. Már a bejárat is olyan, mintha hatalmas legokockákból építették volna, és ez a téma mindenhol megjelenik a parkban.


Duplo- és legofigurák vannak mindenhol, még a lassan csorgó folyóban is hatalmas építő kockák között lehet lebegni a felfújható fánkokon. Ahol a kocka téma nem köszön vissza, ott is csupa szín és vibrálás minden vízszintes, függőleges felület, kanyar és csúszda. Mivel az aquapark a gyerekek igényeire lett kitalálva, ezért itt az adrenalin nem játszik, épp ellenkezőleg: az a cél, hogy a gyerekek jól szórakozzanak, a szülők pedig ne aggódják magukat halálra. Minden szuper biztonságos, lekerekített és sekély vizű. Az egész picik Duplo állatkákkal pancsolhatnak, a kicsit nagyobbak akár saját hajót is építhetnek; versenyt lehet csinálni abból, hogy kinek a járgánya úszik jobban az áramlatban.

Laguna Water Park
Tipikusan az egész családdal számoló létesítmény, ahol a bokáig érő vízben tapicskoló gyerekektől kezdve a mindig új izgalmat kereső tizenéveseken át a szemlélődőbb felnőttekig mindenkinek kínálnak valamit. A gyerekek kalózhajós, pálmafás vagy tarka élményelemekkel felturbózott medencékben hancúrozhatnak, míg a nagyobbak versenyezhetnek a Mad Racer dupla csúszdáján, vagy kipróbálhatják a WaveOz 180 FlowRidert, azaz a szörfszimulátort.


A világon csupán három ilyen van, és ez a Laguna legnagyobb attrakciója is. A félkör alakú medence aljából folyamatosan nagy erővel nyomják a vizet, ami habosan és fehéren zúdul a szörfözők lábához, és a medence lejtős belső oldalán.

Jumeirah Beach Residence Strand
A strand Dubaj egyik legjobbja, ráadásul szabadstrand, amely mellett éttermek és kávézók sora nyitja teraszait a ragyogóan kék és csillogó víz felé.


A strandon több játszótér és park található, de rengeteg a vízi játék is a parasailingtől kezdve a wakeboardig. És persze ott az a bizonyos vízi park, amely ebben az esetben nem a szárazföldön, hanem a tenger felszínén lebeg. Ez az AquaFun, a világ legnagyobb felfújható vízi vidámparkja. A finoman imbolygó létesítmény csupa kék és rózsaszín, és ha felülről nézi valaki, akkor a formája a Dubai szót adja ki. A 2700 négyzetméteres pályarendszeren 74-féle játék található, amely óránként egyszerre 350 látogatót tud fogadni. A pálya fenntartói szerint bárki nyugodtan használhatja a játékokat, akár már ötéves kortól kezdve – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!