Ezek a legdrágább marinák

2017. április 5.
Címkék :

A sokszor lélegzetelállító összegekért cserébe igen magas színvonalú szolgáltatást kapsz, csodálatos jachtokat láthatsz, valamint elképesztő ételeket fogyaszthatsz az éttermekben.

Capri, Olaszország
Ennél drágábbat sehol a világon nem találsz. Sima vitorlás esetén is vastagon fog a ceruza, de huszonnégy méteres hossz fölött majdnem háromezer eurót kell kifizetni egyetlen napért. És még így sem biztos, hogy lesz hely, mert eleve nem túl nagy a kikötő, plusz csak tíz állásuk van, ahová a nagy járgányok beférnek. Májusban, a Rolex Capri Sailing Week idején a legnagyobb a pezsgés, akkor még az előre foglalás is csak korlátozott mértékben működik.

Porto Cervo, Szardínia, Olaszország
A Smaragd Part (Costa Smeralda) gyöngyszeme, az alapul szolgáló „menedéket” Aga kán alapította még a hatvanas években. Mostanra komoly beruházássá nőtte ki magát, ahol megválogatják, kit engednek be. Hatvan hely áll rendelkezésre a méretes jachtok számára, napi átlagáruk kétezer-ötszáz euró. A legzsúfoltabb időszak a júniusi Deluxe Fair, illetve a szeptemberi Maxi Yacht Rolex Cup Regatta.

Portofino, Liguria, Olaszország
Eredetileg békés kis halászfalu volt, mára a szupergazdagok játszóterévé vált, királyi méltóságok és filmsztárok egyaránt szívesen töltik itt az idejüket. Itt a legszűkösebb a kínálat, szuperjachtból mindössze hat tud beállni, a manőver igényel némi magabiztosságot és időt. A környéken nagyjából kétezer-háromszázötven euró a kikötői díj az óriásoknak. Májusban tartják a Portofino Rolex Trophyt, akkor nagy a zajlás.

Ibiza Magna, Ibiza
A világ egyik legexkluzívabb marinája, a Baleár-szigetek ezen részére való bejutáshoz nemcsak pénzre van szükség, de kapcsolatokra is, máskülönben nem kapod meg a tizenkét hely egyikét. A kétezer-háromszáz eurós ár ugyanakkor nem kirívóan magas – legalábbis ebben a körben. Szeptemberben zajlanak a nyárzáró partik, akkor vannak a legtöbben.


Saint Tropez, Cote d’Azur, Franciaország
Errefelé szupermodellből láthatsz a legtöbbet, annak idején Brigitte Bardot rakta fel a térképre. Harminc nagy helyének egyikéért ezerháromszáz eurót kérnek, júniusban a Giraglia Rolex Cup, júliusban a Nemzetközi Lovaspóló Kupa a kiemelt program.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!