Ezek a kedvenc úti céljaink

A repjegy.hu felméréséből kiderül, hogy az egzotikus országok vonzzák a legjobban a magyar utazóközönséget, de több népszerű úti cél is kiesett a top 10-es listából a 2016-os évhez képest.

A magyarok döntő többsége, ha bárhová utazhatna a világon, akkor legszívesebben New Yorkba menne. Míg a tavalyi listához képest az első helyen nincs változás, a top 10 úti célok közül több is lecserélődött, de továbbra is szívesen utaznánk egzotikus országokba, távoli szigetekre.


Az idén második alkalommal készítette el felmérését a repjegy.hu arról, hova utaznának a legszívesebben a magyarok. A válaszadók a világ bármely olyan városát megjelölhették, amely repülőtérrel rendelkezik.
A felmérés során közel 60 ezer szavazat érkezett, összesen 980 különböző úti céllal. Érdekesség, hogy a tavalyi felmérésben résztvevő 30 ezer magyar még 1690 különböző várost nevezett meg.

Az idei top 10-es lista:
1. New York, Amerikai Egyesült Államok
2. Denpasar Bali, Indonézia
3. Male, Maldív-szigetek
4. Phuket, Thaiföld
5. Párizs, Franciaország
6. Sydney, Ausztrália
7. Los Angeles, Amerikai Egyesült Államok
8. Honolulu, Amerikai Egyesült Államok
9. Róma, Olaszország
10. Miami, Amerikai Egyesült Államok

New York megtartotta előnyét, ahogy tavaly is, idén több mint 2000 szavazattal többet kapott, mint a második helyezett város. A 2016-ban második helyre befutó Barcelona az idén csak a 11. helyre elegendő szavazatot kapott, és eltűnt a lista éléről a tavaly 9. helyezett London is, amely az idén 18. lett. Ugyanakkor felkerült a top 10-be két kedvelt úti cél, Párizs és Róma.


Emellett továbbra is vonzódunk az egzotikus helyek iránt: Indonézia, a Maldív-szigetek, Thaiföld és Ausztrália továbbra is vonzó úti cél a magyarok számára. Phuket a tavalyi 19. helyről került fel a 4. helyre, míg a tavalyi 6. helyezést elérő Bangkok az idén csak a 19. lett. Bora Bora az idén a 13. helyre csúszott vissza a tavalyi 10. helyről. Nem került fel a top 10-be, de továbbra is sokan utaznának Dubajba, tavaly a 13., az idén a 16. helyre került ez az úti cél az összesített listán. A ranglistát vágyaink mellett a realitás is befolyásolta, ezt jól mutatja hogy a tavalyi 120. helyről idén a 49.-re jött föl Isztambul, ahová valóban sok magyar turista utazott idén – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!