Ezek a kedvenc nyaralóhelyeink

Azok, akik még nem döntötték el, hogy az idén hová utaznak, segítséget nyújthat, hogy melyek a magyarok kedvenc nyaralóhelyei.

Nézzünk néhány helyet, amelyek mindegyiket tökéletes kikapcsolódást nyújt – a 24.hu cikkéből válogattunk.

Horvátország, Kvarner-öböl
Közel van, könnyen megközelíthető, csodálatos strandokban és bájos kisvárosokban, valamint történelmi, természeti és kulturális látnivalókban is gazdag, tele felfedezésre váró kincsekkel. Ideális egy utolsó pillanatos, tengerparti kiruccanásra is valamelyik nyári hétvégén.

Olaszország, Bibione
Míg a többi évszakban az ország gazdag történelmi múlttal és remek konyhával büszkélkedő városai felé vehetjük az irányt, nyáron egyértelműen a tengerpartra tartanak a turisták. Kitűnő úti cél a búvárkodás és a vízi sportok szerelmeseinek, valamint a gyermekes családoknak és a szerelmespároknak.

Kanári-szigetek, Tenerife
Festői városok, vulkán formálta kopár táj, buja növényzet, változatos strandok, lenyűgöző hegyek és színvonalas szolgáltatásokkal felszerelt üdülőövezetek váltják egymást. Itt mindenki megtalálhatja kedvenc elfoglaltságát: túrázni, szörfözni, a parton lustálkodni, múzeumról múzeumra járni vagy a helyi kultúrát annak konyháján keresztül felfedezni.

Ciprus, Ayia Napa
A Földközi-tenger vize, csodálatos kéksége és tisztasága, a helyiek kedvessége, a látnivalók sokasága, valamint a remek konyha lenyűgözi az idelátogatókat.

Görögország, Kréta
A sziget, nemcsak történelmi múltja és turisztikai vonzereje, de az itt tömegesen fellelhető olajfák és egyéb, ritka fajoknak köszönhetően természeti értékei miatt is izgalmas. Változatos, minden igényt kielégítő üdülőhelyekből válogathatunk, így párok, baráti társaságok, családok és egyedülállók számára is tökéletes úti cél.

Törökország, Side
Ha tengerparti kikapcsolódásra és pihenésre vágyunk, ez egy könnyen elérhető, hiszen a kb. 2 órás repülőút még a kisebb gyerekek számára is viselhető. Side pedig nyugodt, békés hangulatával, hosszan elnyúló partjával és ókori látnivalóival tökéletes választás egy családi nyaraláshoz.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!