Ezek a kedvenc karácsonyi helyek

2017. december 14.
Címkék :

A magyarok karácsonyi és szilveszteri utazásainak célpontjai között New York végzett az élen, a keresések és foglalások 15 százaléka vonatkozott az észak-amerikai metropoliszra – a Benotrips online utazási iroda foglalásai alapján.


Az utazni vágyók 12 százaléka London felé vette volna az irányt az év végi kikapcsolódáshoz, harmadik a listán Dubaj 11 százaléknyi érdeklődőjével. A dobogóról lecsúszott, de a top 5 karácsonyi és szilveszteri úti cél között Thaiföld két desztinációval is szerepel: Phuket a negyedik, Bangkok pedig az ötödik helyre került.


Ha nem a december végi utakat vizsgáljuk, más preferencialista áll elő. A legnépszerűbb európai úti cél Róma, a keresések közel egyharmadával (30%), a keresések több mint negyedével (26%) Párizs szorosan a második, mögöttük leszakadva Barcelona kerül a képzeletbeli európai dobogó legalsó fokára (9%). Az európai top 10-es ligába még London (8%), Málta (7%), Amszterdam (5%), Korfu (5%), Prága (4%), Catania (3%) és Nápoly (3%) került be a Beontrips-utazók keresései alapján.


A globális desztinációk között ugyanez a népszerűségi sorrend, európai túlsúly a jellemző; az ötödik helyen tűnik fel az első Európán kívüli város, New York.


A legközelebbi keresett úti cél Pozsony, a legtávolabbi az új-zélandi Auckland volt. A legkülönlegesebb helyek, amelyeket utazási vágyakkal böngésztek a hazai felhasználók Ulánbátor (Mongólia), Antananarivo (Madagaszkár), Caticlan (Fülöp-szigetek) és Ushuaia (Argentína).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!