Ezek a csajok nagyon értenek a kitesurfhöz

Három lány, nem kevés sportfelszerelés, egy videós, a hajó és annak személyzete. A helyszín Magadaszkár, a cél pedig kettős: hullámokon kitesurfözni, valamint megszüntetni a férfiak dominanciáját.

Mintautasz Grigasz lassan három éve készíti a videós beszámolókat a (Global Kitesport Association – Globális Kitesport Szövetség) versenysorozatáról (Kite World Tour).

Tavaly Mauritiuson különleges projekt miatt forgatott, az elkészült film a 118ft of Freedom címet kapta. Ennek előzményeiről mesélt pár szóban az alkotó, hogy aztán a sztori ismeretében még érdekesebb legyen a tizennégy perces videó.
A kitesurf világát a férfiak uralják, ők jelennek meg a médiafelületeken, mellettük a nők csak másodhegedűs szerepet töltenek be. Jalou Langeree szerint ez nincs rendben, ezért minden eszközt megragad azért, hogy fordítson a helyzeten. Így például tavaly összehozott egy lányos túrát – társai Olivia Jenkins és Catharina Edin voltak –, amelynek keretei között Madagaszkár déli partvidéke mentén, Flame Ballsnál kite-oztak, balos hullámon.

„Sosem gondoltam volna, hogy valaha filmeket fogok készíteni, mi több, meg is élek belőle. A dolgok csak úgy történtek velem, egyik jött a másik után. Annak idején vettem egy szimpla GoPro 3 kamerát, amivel a kite-os és szörfös kalandjaimról forgattam idétlen klipeket, aztán hirtelen ott álltam egy nagy táskányi objektívvel meg drónnal, úton Madagaszkárra, profi sportolók társaságában.

Hogy a legközelebb legyünk a helyszínhez, a száztizennyolc láb hosszú Luna Moon lett az otthonunk. Így nem okozott fennakadást a közlekedés vagy a várakozás. Mert ha hullámok között szeretnél kite-ozni, ahhoz megfelelő szél és áramlás szükséges, ami nincs akármikor. De ha elég türelmes vagy, összejöhetnek az ideális körülmények, te pedig életed meghatározó élményét élheted át” – mesélte.

(fotók: northkb.com; kurtoliau.lt; northkb.com, forrás: sailingscuttlebutt.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!