Ez a balatonakali strand titka

Az idén a balatonakali strand kitűzhette a Kék Hullám Zászlót a bejárathoz, és a szomszédos tóparti településekről is sokan járnak ide. Ez köszönhető a gazdag gasztronómiai kínálatnak és a strandfejlesztéseknek.

A mintegy 450 méteres partszakasszal büszkélkedő akali strandon három büfé is nyílt egy meglévő mellé, teljes körű kínálatot nyújtva hagyományos és modernebb fogásokból, strandételekből. Egy strand minél magasabb szintű üzemeltetése elsődleges cél kell legyen minden Balaton-parti település életében, hiszen az kihat az összes helyi, sőt térségi üzlet, szolgáltató, szállásadó életére, rajtuk keresztül pedig a településre.

Az akali strand vonzerejéhez hozzátesz az is, hogy az egyik legolcsóbb balatoni fizetős strandnak számít, ahová a helyiek ingyen járhatnak, a nyaralók 4 ezer forintért egész nyárra szóló bérletet kapnak, a 800 forintos teljes árú belépő pedig az adott napon többszöri belépésre jogosít. A csúszdát az 1000 forintos karszalagért egész nap lehet élvezni.

A strand esténként pezsgő társadalmi élet színtere: nagy a kínálat ingyenes nyári programokból, a büfék éjfélig üzemelnek, így kedvelt vacsorázóhely és sétatér is a terület.

Az állami támogatásnak köszönhetően 67 millió forintból megújult a fürdőhely mindkét vizesblokkja, 40 millióból a csúszda, 30 millióból a járófelületek, valamint kiépülhetett egy automata öntözőrendszer a strand egyik felén.

Az utóbbi években mintegy évi bruttó 40 millió forintos árbevétele volt Balatonakalinak a strand üzemeltetéséből. Ezt nagyjából el is viszi a vízimentés, az orvosi ellátás, az őrző-védő szolgálat biztosítása, a csúszda és a kölcsönző üzemeltetésének költségei, a négy alkalmazott és 8-12 diákmunkás bére, valamint a takarítás és az öntözés kiadásai.

Balatonakali strandja főszezonban 8–19 óra között üzemel, 17 óra után fél áron lehet bejutni. A nyitvatartási idő előtt és után a strand területe ingyen látogatható, kivéve a karbantartási időszakot. A karbantartást, takarítást, öntözést 24 és 6 óra között végzik, ekkor a kapukat is zárva tartják – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!