Európa-bajnok a Majthényi–Domokos páros

Bár ma még lesz egy futam a Repülő Hollandi Európa-bajnokságon, ennek eredményétől függetlenül Majthényi Szabolcs és Domokos András már zsebében érezheti az Európa-bajnoki aranyat, sorrendben a hatodikat – a tizenhárom világbajnoki cím mellé.

Tegnap három futamot rendeztek a balatonföldvári Repülő Hollandi Európa-bajnokságon. A reggeli, hatodik futamban Majthényiék egyetlen célt tűztek maguk elé: mindenképpen a rivális dán Bojsen-Möller párossal kell maradniuk. Mindketten a huszadik hely táján kerülték az első bóját. Utána azonban elsősorban a bőszeles szakaszokon remekeltek és megelőzve a dánokat, visszatornászták magukat az élmezőnybe. Majthényiék hatodikak, a dánok hetedikek lettek.

Ebben a versenyben jól szerepelt a Süli András–Papp Dávid páros is, elsőként vették az első bóját, végig megőrizték a helyüket, és csak az utolsó szakaszon előzte meg őket a német Borowski testvérpár, akik ezzel a futamgyőzelemmel tovább erősítették az összetettben elért dobogós pozíciójukat.

A hetedik futam erősebb, egyenletesebb szelében Majthényiék végig az élmezőnyben vitorláztak, nagy csatában a Bojsen-Möller és Borowski-féle hajóval. Az utolsó hátszélben törtek az élre, és onnan már nem tudták tőlük elvenni a futamgyőzelmet.

A nyolcadik futamban az erős, egyenletes szélben a magyar páros egy jó rajt után, kihasználva remek sebességét, a közvetlen élmezőnyben, a második-harmadik hely környékén vitorlázott, majd az utolsó bójánál, egy bravúros belső helyes kerüléssel átvette a vezetést, és elsőként is futott be.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!