Eseménydús szezonnyitás Balatonfüreden

Szezonyito_Balaton Április utolsó napjaiban két verseny nyitja a Balatonfüredi Yacht Club szezonját. Április 29. és május 1. között a Magyar Villamos Művek Sportegyesülettel közös rendezésben a J/24 és Melges24 hajóosztályok versenyzői küzdenek a 2016. év Flottabajnoka címekért, míg április 30-án a hagyományos Tolnay Kálmán László Emlékverseny kerül lebonyolításra.

A flottabajnokságon versenyző négy-ötfős csapatokat felvonultató könnyű hajók One Design osztályok tagjai, vagyis egyenlő feltételekkel vívnak egymás ellen a két kategórián belül. A nyolc futamra tervezett eseményt három versenynapon keresztül rendezik a Balatonfüred előtti vízterületen kitűzött up-and-down pályán.

Szezonnyito_BYC

A Tolnay Emlékverseny emellett a többi nagyhajós osztály versenyzőinek, valamint egyesületi tagsággal és MVSZ versenyengedéllyel nem rendelkező szabadidő-vitorlázóinak nyújt lehetőséget arra, hogy a téli pihenő után egy egynapos túraverseny keretein belül készüljenek a szezon további megmérettetéseire. A túra útvonala a Balatonfüred előtti rajtot követően Paloznakot, Siófokot, Balatonfüredet és Tihanyt érinti, mielőtt a hajók visszatérnek a Balatonfüred előtti célvonalhoz. A verseny rangját tovább emeli, hogy az idei évben útjára induló 8M Open Grand Prix első állomásaként is számba veszik.

szezonnyito_BYC

Az események szakmai lebonyolítását várhatóan biztos kezekben tudhatjuk, hiszen a flottabajnokságok versenyvezetője Magyarország egyetlen nemzetközi versenyrendezője, Fluck Benedek lesz, aki a Melges24 osztály európai régiójának nemrég megválasztott Championship Coordinatora. Benedek kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az osztályok versenyeinek rendezésében, többek között ő volt a tavalyi J/24 és Melges24 hajók országos bajnokságainak versenyvezetője is.

A Tolnay Kálmán László Emlékverseny vezetésével IGali Csillát bízták meg, aki a BYC nagyhajós versenyeinek hosszú évek óta kiváló gazdája. A két esemény közös óvási bizottságának elnöke Böröcz Bence, a BYC tapasztalt nemzetközi versenybírója lesz, aki a kishajós eseményeken szerzett gyakorlatok mellett nemcsak itthoni Melges24 és J/24 versenyeken működött már közre, hanem például a 2015. évi J/24 Világbajnokság bírói csapatának is tagja volt.

szezonnyito

A regattákra a versenynapokat megelőző napon este és másnap reggel a helyszínen, a BYC új klubházának első emeleti versenyirodájában, a versenykiírásban megjelölt időtartamokban lehetséges nevezni.

További információ:
Balatonfüredi Yacht Club
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
E-mail: byc@byc.hu
Weboldal: www.byc.hu

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!