Erős szél, hűs időjárás és forró hangulat – ez a 35. Pünkösdi Regatta

Quantum csapatA Túravitorlás Sportklub idén 35. alkalommal rendezte meg az egyik legnépszerűbb vitorlásversenyt, a Pünkösdi Regattát. A rossz időjárási viszonyok ellenére közel 200 versenyző nevezett be az hűs kalandra.

Szombat: A rajtnál kb 10-12 csomós alapszél volt 15-os ráfújásokkal nyugati irányból. Balatonföldvár – Keszthely a táv, a cél a Helly Hansen Kupa elnyerése. Élen a friss erős szeles katamaránok, akik alig több mint 3 óra alatt tették meg a nagyjából 55 kilométeres távot.

Többtestű a Balatonon

A győztesek – többtestűek:

  1. Team Quantum (Extreme 40 katamarán) kormányos: Rauschenberger Miklós
  2. Extreme Sailing Team (Extreme 40 katamarán) kormányos: Kaiser Kristóf
  3. RSM DTM (GC 32 katamarán) kormányos: Vándor Róbert

A győztesek – Yardstickban számolt sorrend:

  1. Orion (25-ös jolle) kormányos: Tönkő Gábor
  2. Vica (25-ös jolle) kormányos: Rózner Tamás
  3. Amitié (Regina) kormányos: Szabó Vilmos

Vasárnap: Öbölkupa. A megérkező hidegfront olykor 30-40 csomós szelet hozott, melyben többen nem kockáztattak, és a parton maradtak.  Ők tették jól, mert az reggeli időpontról elhalasztott rajtot sem követte siker, a vasárnapi rapid futamot érvénytelenítette a rendezőség. Sajnos akadt ai árbocot tört, avagy felborult, de a mezőny jelentős része sikerrel teljesítette a nem értékelt távot.

Extreme_Sailing_Team_Extreme_40_katamarán

Hétfő: Utazás versenyhelyzetben hazafelé. A rajtnál a Keszthelyi öbölben nyugodt, napsütéses idő volt, 5-7 csomós északnyugati szélben kezdődött a verseny, ám Balatongyörök után a szél északira fordult és beerősödött a szél. Az Extreme 40 katamarán csapat itt sem talált legyőzősre, ám az élen helyet cseréltek a legények.

Team_Quantum_Extreme_40_katamarán

Fotó: Kollmann András

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!