Érdi Mária nem tudott javítani

Medemblikben szombaton a szélcsend miatt újabb futamok nélkül ért véget a Laser Radial-világbajnokság, így Érdi Márinak nem nyílt lehetősége a javításra, és huszadik helyen fejezte be a versenyt.

A női olimpiai osztály legerősebb világversenyén a selejtezőfutamokon végig az élcsoportba tartozott, az összetettben 10-11. helyen állt a százhajós mezőnyben. Ezután pénteken az első két döntő futamon, már az Arany csoportban vitorlázva minden rossz összejött. Kétszer is megfütyülték a versenybírók, így ki kellett állnia, majd a következő futama is nagyon rosszul sikerült. Ezzel visszacsúszott a huszadik helyre, és másnap az időjárás már nem engedte, hogy ezen javítson.

Az ötszörös korosztályos világbajnok és egyszeres Európa-bajnok, olimpikon és olimpiai futamgyőztes Érdi Mári ezen a versenyen is kitűnően vitorlázott, hiszen jórészt ott tudott lenni a világbajnoki mezőnyben, ahová a villámgyors fejlődésével eljutott. Innen vettette őt vissza a szerencsétlen pénteki nap, amely aztán a vébén az utolsónak bizonyult. Világbajnoki huszadik hely egy olimpiai hajóosztályban remek eredmény, mert aki ott rendszeresen huszadik, vagy előrébb jár, de az élmezőny tagja, az a következő héten egy kis szerencsével nyerhet is.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!