Érdi Mári világkupafutamot nyert

A magyar olimpikon megnyerte a 4. futamot, ezzel összetettben a 16. helyen áll. Vadnai Jonatán a 24., testvére, Benjamin a 26. pozíciót foglalja el az Enisomában rendezett világkupaversenyen.

A keddinél valamivel gyengébb, de irányában hasonló szelet ígért a japán meteorológia szerdára, az Enosimában zajló világkupaverseny második napjára. E szerint 12-17 csomós észak-keletiben indult a nap, és a várt 10-14 csomó helyett csak 12-15 csomóig gyengült.


Érdi Mári a verseny harmadik futamában a 32. helyen futott be, a negyediket pedig – végig szoros versenyben a svéd Olssonnal – sikerült megnyernie. Mári ezzel a keddi 23. helyről a 16.-ra lépett előre az összetett listán.


„Elég jó szélben zajlik a verseny, de meglehetősen forgolódós. A keddi második futamban nem sokkal a cél előtt még az első tízben volt Mári, de pont egy szélforduló miatt végül visszaesett. Szerdán a negyedik futamban nagyon szoros volt a verseny, öt sportoló fej fej mellett haladt, végül Érdi Mári futott át elsőként a célvonalon” – közölte a hunsail.hu-val Érdi Mári csapata. A magyar sportoló nagyon jól érzi magát, tetszik neki a japánok mentalitása. Az enosimai verseny kulcsontosságú az olimpia szempontjából, hiszen itt rendezik az olimpiai futamokat is 2020-ban, így a mostani verseny jó felkészülési lehetőséget jelent.


A férfi Laser osztályban az eddig jobban álló Vadnai Jonatán kissé visszaesett a szerdai 29. és 19. helyével, így a keddi 21. pozíció után most a 24. Testvére Benjamin a szerdán futott 23. és 17. hellyel maradt a 26. „A szél forgolódása miatt sok halasztás volt. Erre rátett meg egy lapáttal, hogy a hátulról jövő áramlás kivitte a mezőnyt, szóval rengeteg általános visszahívás volt. Ennek köszönhetően sokan kaptak BFD-t. Szerencsére ezt megúsztuk, és kétszer is 20 körül tudtunk vitorlázni. Voltam sokkal előrébb is futamok alatt, de a nagy szélfordulók nem mindig kedveztek” – számolt be a szerdai futamokról Vadnai Benjamin.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!