Érdi Mári világkupafutamot nyert

Megvan az első magyar futamgyőzelem Enosimában, Érdi Mári megnyerte a 6. futamot. Berecz Zsombor egy 2. és egy 3. helyet ment pénteken.

A csütörtökihez hasonló időjárásban versenyeztek pénteken is az enosimai világkupa-forduló mezőnyei. A férfi 470-esek három, a többiek két futamot teljesítettek. A nap végére Érdi Mári és Berecz Zsombor is az első hatba került.

A női laser radial osztályban Érdi Mári futamgyőzelemmel nyitotta a napot, majd a következő, hetedik futamban a 7. helyen ért célba. Ezzel ismét nyolc helyet lépett előre, így már a 6. az összetett listán. A világbajnok belga Emma Plasschaert vezet a dán Rindom és a brit Young előtt.

Berecz Zsombor négy helyet javított a pénteki 2. és 3. helyezésével, és összetettben az 5. pozíciót foglalja le. A finnes mezőnyben az előolimpián ezüstérmes holland Nicholas Heiner áll az élen, aki mindkét pénteki futamban első lett.

A férfi laser standard mezőnyben Vadnai Jonatán 4, Benjamin pedig három hellyel jött feljebb, így Jonatán a 20., testvére pedig a 31 helyen áll. Pénteken Jonatán a 15. és a 16., Benjamin pedig a 26. és a 17. helyen futott célba. A mezőny élén a ciprusi Pavlosz Kontidesz áll megelőzve az ausztrál Wearnt és a francia Beranzt.

A Gyapjas testvérek három futamot teljesítettek pénteken, és a nap végére öt hellyel kerültek hátrébb. Az általuk ment 21., 14. és 17. hely az összetettbeli 15. pozícióhoz volt elég. Első az ausztrál Belcher–Ryan egység, mögöttük a spanyol Xammar–Rodriguez és a svéd Dahlberg–Bergström kettős áll – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!