Érdi Mári Tokióra készül

2017. február 22.
Címkék :

_MG_9772 as Smart Object-1 korai 16-2-2Az olimpiát is megjárt magyar vitorlázó hajóosztályában tizedik a világranglistán. A februárban idehaza edző Érdi Mári már nagyon készül az idei év kihívásaira.

Jó érzés, hogy a riválisaim dicsérnek, számolnak velem, komoly ellenfélnek és a jövő nagy reménységének tartanak. Vannak nálam jobbak, de rosszabbak is. Nekem az a célom, hogy minden olyan versenyemet megnyerjem, amelyiken rajthoz állok – mondta Érdi Mári a boon.hu-n található interjúban.

Erdi_Mari
A kiváló magyar vitorlázó szerint erőssége közé tartozik a hátszelezés, és az, hogy erős szélben kifejezetten jó a sebessége. „Ha gyenge a széljárás, akkor nem mindig hozom az elvárt eredményeket, ezen a téren még fejlődésben vagyok” – tette hozz. Vitorlázás közben rengeteg dolgora kell figyelni: hát-, szembe- vagy oldalszél, hullámok, gyorsaság, áramlás, dőlés, fordulás, honnan merre, manőverek, taktika és így tovább.

ErdiMaria
A következő versenye Palma de Mallorcán lesz, aztán jön a világkupa Franciaországban, vk-döntő Spanyolországban, felnőtt-¬világbajnokság Hollandiában és felnőtt Európa-bajnokság ugyancsak Spanyolországban. „Bár 2020 még messze van, mégis a tokiói olimpia lebeg a szemem előtt. Szeretnék kijutni Japánba, megjavítani a riói ötkarikás játékokon kiharcolt 14. helyemet és ott érmet szerezni” – mondta el Érdi Mári.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!