Érdi Mári negyedik lett

ErdiMariaAusztralia629A hétvégén az éremfutamokkal befejeződött a 2016. évi világkupasorozat utolsó eseménye Melbourne-ben. Laser Radial osztályban Érdi Mári az 5. helyen ért célba a legjobb tíz versenyző dupla pontszámmal számító döntő futamán és ezzel egy helyet előrébb lépve, az összetett eredménylistán 4. helyen végzett.

Az olasz Silvia Zennarót előzte meg, aki az éremversenyben a 9. helyen futott be. Kettejük között ezzel pontazonosság alakult ki. Ilyenkor a sorrendet az dönti el, hogy kinek volt jobb futameredménye. Márpedig Mári megnyerte a harmadik futamot, sőt második helye is volt, míg az olasz lány harmadiknál előrébb egyszer sem ért célba.

ErdiMaria

Érdi Mári idén az ötből négy világkupaversenyen is részt vett. A sorozat a fejlődésének, fantasztikus 2016-os évének tömény bemutatására is alkalmas: az elsőre Miamiba még nem hívták meg, Hyeres-ben becsülettel helyt állt, Weymouthban futamot is nyerve résztvevője lehetett az Éremfutamnak és 8. helyen végzett. Ugyanezt a végeredményt érte el Csingtaóban. Most pedig újabb világkupa-futamgyőzelemmel, a Medal Race-en pedig előrébb is lépve szerezte meg a 4. helyet.

erdiausztralnyito

A szezon nem ért véget Márinak, még drukkolhatunk neki. Most Új-Zélandra, Aucklandbe utazik, ahol a jövő héten kezdődik az ifjúsági világbajnokság. Mári éppen egy évvel ezelőtt Langkawiban, Malajziában ifjúsági világbajnok lett, vagyis Aucklandben ő a címvédő.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!