Érdi Mári közel a dobogóhoz

Érdi Mári már negyedik helyen áll, a férfi 470-esben a Gyapjas testvérek visszaestek néhány pozíciót, Litkeyék viszont feljebb jöttek  a 49. Trofeo Princesa Sofia Iberostar versenyen Palma de Mallorcán.

Jól jött ki a gyenge szeles napból Érdi Mári, aki egy 5. és egy 10. helyet ment, ezzel újabb két pozíciót előrelépett, és nyolc futamot követően a 4. helyen áll 58 ponttal. Egy ponttal marad el a brit Youngtól, aki 23. és 27. helyével a nap vesztesei közé tartozik, és hárommal előzi a 24. és 1. helyet elérő belga Plasschaertet. Az élen helycsere történt, a sokáig vezető holland világbajnok Bouwmeestert megelőzte a dán Rindom, akinek az előnye 8 pont.

A férfi Laser Standard mezőnyben Vadnai Benjámin előbb egy 31. hellyel néhány pozícióval hátrébb került, a következő futamban viszont bravúrosan teljesített, és 3. helyen futott be. Így felkapaszkodott a 14. helyre, hétpontos előnnyel a mögötte lévő amerikai hajótól. Továbbra is ausztrál Wearn vezet az új-zélandi Meech és a horvát Stipanovic előtt. Vadnai Jonatán az ezüst csoportban a 7. futamban 44. lett, utána viszont megnyerte a csoportot és összességében ezzel együtt is veszített négy helyet, így a 70.


A gyenge szeles nap a férfi 470-es Gyapjas testvérek 17. és 40. helyükkel éppen kicsúsztak az első húszból, a körülöttük szorosan lévő ellenfelek közül az amerikaiak, az oroszok és az új-zélandiak elhúztak. Mögöttük négy ponttal következik a legközelebbi ellenfél. Ellépett a mezőnytől az eddig is vezető ausztrál hajó, Belcher és Ryan előnye 31 pont a második török Cinar–Cinar kettős előtt, őket viszont négy ponton belül három egység követi és tíz ponton belül van a hatodik is. Az ezüst csoportban egy futamot rendeztek, ezen Litkeyék a 23. helyen végeztek, ezzel tartják a 67. helyüket.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!