Érdi Mári futamot nyert a világkupán!

Megszületett az első magyar győzelem a hyères-i világkupaversenyen: Érdi Mári a negyedik futamban ért célba elsőként. Vadnai Jonatán szintén a negyedik futamban az 5. helyen végzett.


Mári számára nem kezdődött túl jól a hosszas parti, majd vízi halasztással indult nap, annál szebb lett viszont a folytatás. A harmadik futamban a 41. helyen ért célba. „Beragadtam a rajtnál, ráadásul a rossz oldalra mentem, a bal oldal nagyon bejött” – mesélt az okokról Mári. A negyedik futamot azonban megnyerte, így a 17. helyre jött előre az összesítésben. „Most tiszta volt a rajtom és a 12-14 csomós szélben jó sebességgel a jó oldalra nyitottam és elsőnek értem fel a bójához” – tette hozzá.

Mári végig vezetve jó 50 méterrel nyerte a futamot, és nagyon biztató, hogy mind krajcban, mind bő szélben gyorsnak érezte magát. Vezet a holland Bouwmeester, az eddig élen álló amerikai Railey egy 7. és egy 32. hellyel a második helyre „csúszott vissza”. A harmadik továbbra is a litván Andrulyte.


A férfi 470-es mezőnynek szerdán egy futamot tudtak rendezni. Már a keddi két futam utáni összesített 15. hellyel is meg voltak elégedve a Gyapjas testvérek, szerdán pedig a 3. helyet szerezték meg a férfi 470-es mezőny harmadik futamában. Ezzel most a 11. helyen állnak. „Közepes lúv rajt után jobbra nyitottunk és az ebben a szélben kifejezetten jó sebességünkkel az 5-6. helyen értünk fel a krajcbójához” – mondta Gyapjas Balázs. A második hátszélben még két hajót előztek és az első is közel volt, de már nem volt elég tér utolérni őket.


A férfi Laser osztály mezőnye is elég hosszú halasztás után ment ki a vízre, a 7–13 csomós szél 220 fokról fújt, de nagyjából 20 fokokat lengett. Vadnai Jonatán folyamatosan javuló meneteket fut. Szerdán a harmadik futamban a 35., a negyedikben pedig az 5. helyen ért célba. „Középen rajtoltam, kiemelkedtem kicsit a mezőnyből és az első balos shiftire ráfordultam és kereszteztem jobbra. Az ötödik hely körül értem fel a krajcbójához, és ott fel-le mentem pár helyet, míg 5 lett a vége” – kommentálta Jonatán a menetet. Ezzel az első futam utáni 61. helyét csaknem megfelezve a 34. az összetett listán. Testvére, Benjámin összetettben a 29. helyen áll, miután szerdán a 30. és a 34. helyen futott célba.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!