Érdi Mári a nagyok között

Erdi_MariVéget ért az egyhetes megmérettetés a Laser Európa-bajnokságon Grand Canarian. A 6 magyar versenyző derekasan helytállt, Érdi Mári 18. helyével a legjobb lett a hazai mezőnyben. Az aranyérem Laser Standard kategórában a svéd Jesper Stalheim, Laser Radial kategóriában pedig a holland Marit Bouwmeester valamint a lengyel Marcin Rudawski nyakába került.


A második két nap időjárási feltételei változók voltak. Kezdetben 5-6 csomó erősségű szél fújt, amely 10 csomóra emelkedett a nap végén. A hullámok tekintetében a záró napok kellemesebbek voltak a kezdeti időszakhoz képest.

25108797170_7bd6d977b5_z
Laser Standard
A Laser Standard osztályt a svéd Jesper Stalheim nyerte a norvég Kristian Ruth, és az olasz Giovanni Coccoluto előtt. A magyarok közül Vadnai Benjamin a 47., Vadnai Jonatán az 51., Tomai Balázs pedig a 72. helyen végzett a 126 hajós mezőnyben.

Laser Radial
A nőknél a holland Marit Bouwmeester és a svéd Jossefin Olsson között dől el a nagyon szoros verseny, a harmadik helyet pedig az Tuula Tenkanen nyerte. Mi pedig nagyon örülünk annak, hogy Érdi Mári a felnőttek mezőnyében megszerezte a 18. helyet.

P7225861
A férfiaknál a lengyel Marcin Rudawski-t Ismael Iess követi a dobogón, a harmadik helyet pedig a győztes honfitársa Jonasz Stelmaskzyk szerezte meg. Ugyan ebben a mezőnyben Domokos Dávid 33., Jámbor Attila a 40. helyen végzett.

Forrás: http://www.gcsiw.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!