Érdekes fejlesztés a thaiföldi szigeten

2019. január 23.
Címkék :

A magyarok által is kedvelt Phuketen vonat bevezetését tervezi a helyi önkormányzat. Jelenleg a busz, a taxi vagy a bérelt autó a megoldás, ha a szigetet be akarjuk járni.

Thaiföld legnagyobb szigetére, Phuketre évente 10 millió látogató érkezik. Ez a jövőben csak növekedni fog. „Már most akkora a zsúfoltság az utakon, hogy tervbe vettük a vasútvonalak kiépítését” – közölte Pakkpong Tawipat polgármester.


Az utakon tapasztalt közlekedési káoszt másképp nem lehet csökkenteni, olyan járművekre van szükség, amelyek tömegeket nyelnek el egyszerre. Az ország közlekedési hatósága az elmúlt hónapokban tanulmányokat készített ebből a célból. Két új vonatvonalat terveznek a szigeten, az első, 41,7 km-es vonalnak a repülőtér és a Chalong csomópont között kell megvalósulnia, a második, 16,8 km-es vonal Tha Noon és Muang között épül ki. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hány megálló lesz az adott szakaszokon.

Az elkövetkező négy évben akarják megépíteni a két legfontosabb vonalat. A thaiföldi kormánynak még jóvá kell hagyni a javaslatot, de már folyik az esetleges befektetők megkeresése – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!