Enyhe visszaesés a Horvát idegenforgalomban

2019. augusztus 12.
Címkék :

Enyhe visszaesést mutat a horvát idegenforgalmi piac a szezon első felében. Azonban az előrejelzések bizakodóak.

A tengeri turizmus a horvát idegenforgalom legdinamikusabban fejlődő szegmense, mely elsősorban az Európai Unióból érkező forgalomra támaszkodik. A céltudatos építkezésnek köszönhetően, a szezon második felére a foglalási adatok már jelentős javulást mutatnak. – Mondta el Tonci Glavina az Idegenforalmi Minisztérium államtitkára.

A hajózási szezon hosszabb, már április elején elkezdődik és október végéig tart. A visszaesés elsősorban az isztriai térségben és az Adria északi részén jelentkezett. Bár a foglalási adatokban látszik a csökkenés, a bevételekben kevésbé, idén is a tavalyihoz hasonló 860 millió HRK. – Tette hozzá Sean Lisjak a Horvát Gazdasági Kamara Tengerészeti Szövetségének elnöke.

„A világ charter flottájának 40% -a Horvátországban van. Mi vagyunk a világ legizgalmasabb desztinációja ebben a szegmensben. Komoly erőfeszítéseket teszünk a folyamatos bővülés érdekében, miközben szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot és előre tervezünk a jövő kihívásaival is. Olyan vendégeket célzunk meg, akik hosszabb időre jönnek, nagyobb vásárlórővel rendelkeznek és segítenek megóvni környezetünket és a tengert is.” – fejezte be Tonci Glavina.

forrás: croatiaweek.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!