Emberölés vádjával néz szembe a hajóvezető

2022. január 28.
Címkék :

Két férfinak azért kell megjelennie a bíróság előtt, mert vádat emeltek ellenük egy lány halálával kapcsolatban, miután a hajó, amelynek utasa volt, balesetet szenvedett.

A Seadogz nevű motorcsónak vezetőjét, Michael Lawrence-t súlyos gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, míg a hajó tulajdonosát, Michael Howley-t azért akarják felelősségre vonni, mert nem tett meg minden észszerű lépést a vízi jármű biztonságos üzemeltetése érdekében. A két férfinak 2022. február 2-án kell megjelennie a Southamptoni Bíróság előtt.

A kritikus hajókirándulásra 2020. augusztus 22-én került sor a Southampton előtti vízterületen. Az esetet megelőzően a Seadogz nagy sebesség mellett hajtott végre különféle manővereket, cikcakkban haladt a csatornán, kifejezetten közel haladt el a navigációs bójákhoz, valamint nyolcas fordulatokat hajtott végre, hogy keresztezze a saját hullámait. Ezt követte a Red Falcon komp hulláma, amelyről leesve a RIB egy bójának ütközött, aminek hatására az utasok – egy kivételével – kirepültek az üléseikből. A 15 éves Emily Lewis – mint később kiderült – halálos sérülést szenvedett, két másik utas a vízbe esett.

A Seadogz bal oldalán lévő légtömlőjének első három része kilyukadt, és a műanyag hajótest orr-része súlyosan megsérült. Az acélkeretes ülések háttámlái közül több előrehajlott az utasok becsapódásának erejétől. A balesetet követően Emilyt a Southamptoni Kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe.

A mindenre kiterjedő hivatalos jelentés:

YouTube video

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: dailyecho.co.uk, dailymail.co.uk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!