Elutazna? Foglaljon időben szállást karácsonyra!

Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: az idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22–26. közötti időszakban a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint.

A legnépszerűbb úti célok listáját az idén is Budapest vezeti, a legtöbb foglalást sorrendben Hévíz, Eger, Hajdúszoboszló és Szeged hotelei könyvelhetik el.

Az átlagos foglalási érték 63 ezer forint, míg az átlagos foglalás hossza két nap a karácsonykor utazók körében. SZÉP-kártyás fizetést eddig nagyjából minden tizedik vendég tervezett, ők jellemzően 98 ezer forintot szánnak a szálláshelyre. A legdrágább karácsonyi belföldi kiruccanás közel félmillió, a legolcsóbb ugyanakkor csupán 3500 forint volt az idén.

A legkelendőbb szálláshelyek a négycsillagos hotelek, a foglalások harmada ide szól. Fokozott az érdeklődés Zalakaros, Debrecen, Gyula, Siófok és Miskolctapolca iránt is. A foglalások megoszlása szerint Heves, Pest és Zala megye a három dobogós. A legnépszerűbb külföldi úti cél listáját karácsonykor Zakopane vezeti, amit Bécs, Krakkó és Prága követ. A legvonzóbb szálláshelykörnyéki programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca barlangfürdő, a Festetics-kastély, a Hévízi tófürdő vagy a Siklósi vár – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!