Első útjára indult a hatalmas óceánjáró

Andy Stuart, a Norwegian Cruise Line elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy 18 hónapi munka eredményeként készült el a flotta régóta várt büszkesége a Meyer Werft hajógyárban a németországi Papenburgban. A hajón hatalmas üvegfelületeket és tágas, nyitott tereket alakítottak ki az alaszkai tájak ideális élvezetéhez.

A Norwegian Bliss a Breakaway Plus osztály harmadik darabja, ez a típus a vállalat legsikeresebb modellje. A 4200 férőhelyes hajó 302 méter hosszú, 41 méter széles, tömege pedig 168,02 bruttó regisztertonna. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy sok ismerős megoldás mellett számos újítást is bevezettek az új hajón. Igyekeztek közelebb hozni a tengert az utazókhoz még több terasz, még több nyitott tér kialakításával. A hajó orrában fekvő kilátóterem például a legnagyobb jelenleg a világon.

Ezenfelül a hajó legfelső szintjén kialakítottak egy privát övezetet saját medencével, kilátóterasszal. A további újítások közé tartozik a jelenlegi legnagyobb hajón elérhető gokartpálya a hajó tetején. Óriási zajra mégsem kell számítani, mivel ezek a járművek elektromotorral vannak felszerelve. A szolgáltatások köre is bővült, összesen 27 étkezési opció – étterem, bisztró, kávézó és söröző – közül választhatnak a vendégek. Ez az első hajó, amelyen Starbucks kávézó is működik.

A szórakoztatásban is törekszenek a maximumot nyújtani, a Jersey Boys című zenés színházi előadást egyenesen a Broadwayről hozták a hajóra, ugyanakkor reményeik szerint saját készítésű műsoruk, a Havanna a hajóról kerül majd a Broadway műsorára.

A Bliss Southamptonból New Yorkba hajózik át, onnan Miami, majd Los Angeles érintésével érkezik meg Seattle-be, ahonnan az alaszkai útjaira indul. Ez lesz az eddigi legnagyobb hajó Seattle-ből, ahol ezért külön terminált épített a város. Míg nyáron főleg hétnapos alaszkai túrákat vesz a Bliss, ősszel Los Angelesből indulva a mexikói Riviérát járja be, a téli időszakban pedig a Karib-térségben hajózik majd.

Az esti szórakoztató műsorok és a gokartpálya mellett óriáscsúszdákkal és jakuzzikkal felszerelt akvapark, nyitott lézerharcpálya várja a turistákat. De van itt kaszinó, a gyerekeknek videójátékok tömkelege, művészeti galéria, A seattle-i Red Hook kézműves sörfőzde termékeit kínáló söröző és kézműves cukrászda. Azaz ha nem száll partra az ember, akkor is napokig el tudja magát foglalni a hajón – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!