Elpusztult a Lady MM megajacht – VIDEÓVAL

2020. augusztus 26.
Címkék :

Tűz ütött ki a 48 méteres Lady MM megajachton. A 17 fős legénység biztonságban elhagyta a hajót és a tenderen egy közeli kikötőbe menekült. A tűz teljesen elpusztította az ISA Yachts által épített hajót, amelyet Costa Smeraldától 50 mérföldre ért a végzete. A Lady MM Capriból indult és Porto Cervóba tartott.

A tűzjelző berendezés reggel 6-kor indult be, és Olbia parti őrsége azonnal reagált a vészjelzésre. Két gyors SAR járőrhajó Olbiából és egy helikopter Cagliariból indult azonnal a segítségükre, a tűz és a füst ekkor már mérföldekről látszott.

Az első mentőtutaj, amit megtaláltak, teljesen üres volt. A 17 fős legénységből 9 fős személyzet és 8 kazahsztáni utas tartózkodott a hajón.

Csak 11 óra magasságában tudtak kapcsolatba lépni a menekülő legénységgel, akik jelezték, hogy mindenkinek sikerült biztonságban elhagyni a hajót és úton vannak Szardínia partja felé. Végül a parti őrség kísérte őket Siniscola kikötőjébe, ahol az első orvosi vizsgálatok után a hatóságok megkezdték a tűz okainak kivizsgálását.

A Lady MM jacht 47,5 méter hosszú, 2003-ban építette az ISA Yachts, utoljára 2013-ban újították fel. Korábban a 360° névre hallgatott. Luxus belső tereit Janet Leroy, a külső kialakítását Walter Franchini tervezte. A Lady MM 10 vendég befogadására volt képes 5 különböző kabinban, köztük egy master lakosztályban, egy VIP- és három dupla kabinban, valamint 9 fős személyzetet tudott elszállásolni.

YouTube video

Az acél hajótest alumínium felépítménnyel és ultramodern stabilizáló rendszerrel volt felszerelve, hogy csökkentse a hullámzás hatását, illetve biztosítsa a maximális kényelmet az utazás során. 13 csomós utazósebességgel és 16 csomó maximális sebességgel 3800 tengeri mérföldes távolságot tudott a 74 ezer literes üzemanyagtartályok segítségével. A fedélzetén légkondicionáló, wifi, jakuzzit és tornaterem is volt.

M/YACHT LADY MM (EX 360) technikai paraméterei
Építője: Isa Yacht
Hossza: 47,5 méter
Építés éve: 2003
Felújítás: 2013
Zászló: Kajmán-szigetek
Hajótest: acél
Felépítmény: alumínium
Vendégek: 10 fő
Személyzet: 9 fő
Utazósebesség: 13 csomó
Maximális sebesség: 16 csomó

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!