Előkelő helyen a magyarok a világranglistán

Több helyet is javítottak a magyar élversenyzők a világranglistán, Érdi Mári a huszadik helyről az ötödikre jött fel!


Érdi Mári minden nagy versenyen, ahol elindult, az első ötben végzett, és mindenhol nyert legalább egy futamot. A 2018-as világkupafordulók közül januárban Miamiban 4., áprilisban Hyères-ben az 5. végzett (Miamiban az éremfutamot megnyerte) és a korábban világkupa-forduló Palma de Mallorcán rendezett Trofeo Princessa Sofián harmadik lett, a La Rochelle-ben rendezett Eb-n pedig 5. A marseille-i világkupadöntőn a 2. helyet szerezte meg. A női Laser Radial legfrissebb világranglistáját a pálmai győztes, dán Anne-Maria Rindom vezeti, ahogy a korábbi listán is ő volt az élen.

A Marseille-ben 12. és futamot is nyerő Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a férfi 470 világranglistán a 23.-ról a 20. helyre javítottak. A világkupa-sorozat során Gyapjasék jelentőset léptek előre a mezőnyben, a japán Gamagoriban októberben a 15. helyen, Miamiban januárban a 22.-en végeztek, hogy május elején Hyères-ben aztán futamot nyerve, a felnőtt mezőnyben első ízben az éremfutamba jutva a 10. helyen zárjanak. Közben Palma de Mallorcán is begyűjtöttek egy futamgyőzelmet. A május végi Európa-bajnokságon ismét saját elvárásaiknak megfelelően, a 14. helyen zártak, és az Eb-n is elértek egy futambeli 3. helyet. A világranglistán megőrizte vezető helyét az ausztrál Belcher–Ryan hajó.

Bár Marseille-ben nem szerepeltek, az eddigi világkupa-fordulókon elért eredményeik alapján Vadnai Benjamin és Jonatán is indulhatott volna Laser Standard osztályban a világkupadöntőn. Ők lemondták a részvételt, mert nem illett az augusztusi kvalifikációs világbajnokságra való felkészülésükbe. Ezzel együtt is javítottak világranglistás helyezéseiken. Benjamin a a 17. helyen tartózkodik a korábbi 23. után, Jonatán pedig az előző lista 38. helyéről a 34.-re javított.

A magyar hajók világranglistás helyezéseit itt lehet megnézni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!