Elmarad a balatoni évadnyitó

A Magyar Vitorlás Szövetség a versenyrendszert vizsgáló munkacsoport javaslatára, Balatonfüred várossal való egyeztetést követően úgy döntött: a május 16-ára tervezett Balatoni Évadnyitó verseny és a hagyományos vitorlabontó ünnepség elmarad.

A munkacsoport további javaslatokat is kidolgozott a versenyszezon hátralévő időszakára vonatkozóan. Ezek szerint az idei versenynaptárt nem szükséges újratervezni, a hatósági korlátozások feloldását követően a megmérettetések az eredetileg kialakított versenynaptárnak megfelelően rendezhetők meg.

A versenyek halasztását és későbbi időpontban való lebonyolítását a versenynaptár feszessége csak kivételes esetben teszi lehetővé. „Ezeket a kérelmeket a munkacsoport javaslatára versenynaptár összeállításának prioritásai alapján vizsgáljuk meg” – mondta Holczhauser András főtitkár. A prioritási sorrend élén a világ- és Európa-bajnokságok szerepelnek, majd a magyar bajnokságok, az ifjúsági ranglistaversenyek, a nagyhajós ranglistaversenyek és az egyéb versenyek következnek. Azaz csak ebben sorrendben nyílhat esély a versenyek halasztott megrendezésére.

Esetenként érdemes megvizsgálni versenyek összevonásának lehetőségét is. A főtitkár erre példaként említette, hogy már érkezett is kérelem az elmaradó Pünkösdi Regatta és az őszi Szüreti Regatta összevonásáról az utóbbi időpontjában. Mindezzel együtt is azonban az összevonást elsősorban az utánpótlás versenyek esetében célszerű fontolóra venni. A Kékszalagról a szövetség várhatóan május elején dönt – írta a hunsail.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!