Elkészült egy ultrahatékony, hibrid szuperjacht-koncepció

A DLBA Naval Architects bemutatta egy rendkívül hatékony hibrid szuperjacht terveit.

A szuperjacht-tulajdonosok körében is egyre inkább elvárás, hogy az általuk használt hajók ökológiai lábnyoma kisebb legyen. Ezért a tervező- és építőcégek is kiemelt figyelmet fordítanak az ez irányú fejlesztéseikre.

A DLBA által tervezett 45 méteres hajót egy dízel-elektromos hibrid hajtómű gyorsítja akár 25 csomós végsebességre, ami kiemelkedő teljesítmény az ilyen méretű hibrid szuperjachtoknál. Azonban az igazi ereje a lassabb cirkálósebességnél mutatkozik meg.

A DLBA forradalmi károsanyag-kezelési megoldása miatt IMO 4 minősítésű, így a hajó a kiemelten védett nemzeti parkokba is beléphet. Az új hajtóműrendszer jelentősen csökkenti a károsanyag-kibocsátást, a zajterhelést, a karbantartási költségeket, valamint az azzal járó szennyezést.

A szuperjachtok esetében a kényelmi elvárások kiszolgálása és a környezettudatosság szem előtt tartása nem könnyű feladat, de a DLBA több mint 20 fős tervezőcsapata és a mögöttük álló 31 évnyi tapasztalat egyre jobb megoldásokat varázsol a tervezőasztalra.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!