Elkészült az első víz alatti szálloda

2019. november 29.
Címkék :

December elsején nyílik meg az első ausztrál víz alatti hotel. A tízmillió ausztrál dollárból (körülbelül kétmilliárd forintból) létrehozott szállodát az észak-queenslandi Airlie Beachtől 40 tengeri mérföldre horgonyozták le a Nagy-korallzátonynál.

A hotelnek két szobája van, amelyek a vízszint alatt helyezkednek el. A szobák fala, padlójának és mennyezetének egy része is üvegből készült, így a vendégek zavartalanul élvezhetik a világ egyik leglátványosabb tengeri környezetét.

Az akváriumszerű hotelt 14 hónap alatt építették fel. A munka során nagyon ügyeltek rá, hogy semmilyen módon ne károsítsák a tengeri ökoszisztémát.

A szállodahajót a korallzátony egy olyan szakaszán helyezték el, amelyben 2017-ben súlyos pusztítást végzett a Debbie hurrikán. Ezen a szakaszon hajtották végre a világ első nagyszabású koralltranszplantációját, amelynek keretében egy hét alatt négyezer kiemelt, egészséges korallal pótolták az elpusztult részt.

A hivatalosan december 1-jén megnyíló szállodában egy tengerbiológus és egy tapasztalt idegenvezető is szolgálatot teljesít majd, akik a vendégek segítségére lesznek a Nagy-korallzátony megismerésében – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!