Elkészült az 50. Kékszalag versenykiírása

2017. december 20.
Címkék :

Kezdődhet a visszaszámlálás, elkészült ugyanis a 2018. július 26-án rajtoló jubileumi, 50. Kékszalag Erste Bank Nagydíj versenykiírása.

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének ismét az Erste a névadó szponzora, ahogy a Kékszalaghoz tartozó, kicsiknek meghirdetett Kékpántlika versenynek is.

Az utóbbi két évben remek volt az együttműködés a bank és szövetség között, így az Erste Bank úgy döntött az 50. jubileumi alkalomra is az esemény mellé áll mint névadó támogató. Külön rangot ad a partnerségnek, hogy a 2018-as verseny az ötvenedik lesz a sorban, ezt mutatja az is, hogy az Erste egy különleges akciót is indított, így akár a Kékszalag részvételi díjat is átvállalja a bank.

Az első Kékszalagra 1934-ben került sor, légvonalban a versenytáv 155 kilométer, a verseny Balatonfüredről indul Balatonkenesétől Siófok felé veszi az irányt, majd jön Keszthely, utána vissza Balatonfüredre, az utóbbi években rendre több mint 500 hajó indult el a versenyen és a Magyar Vitorlás Szövetség arra számít, hogy az ötvenedik versenyen részvételi rekord születik.

Az idei versenyen Litkey Farkas és csapata futott be elsőként a Festipayjel, ezzel Litkey már 13-szoros győztesnek vallhatja magát.

Az idei verseny kiírása itt megtalálható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!