Elkészült a világ legnagyobb sporthorgászhajója

A Royal Huisman bejelentette, hogy az 52 méter hosszú, Project 406 kódnevű sporthorgászjacht menetkész állapotba került a gyárban.

A Project 406-ot a vollenhove-i létesítményben építették meg, onnan indult „a várva-várt utolsó szakaszra”.

A teljesen alumíniumból készült felépítmény hat fedélzetet foglal magába, és „mind a csúcskategóriás sporthorgászathoz, mind a luxusélethez” szükséges felszereléssel ellátták. Eddigi utolsó nyilvános megjelenésére 2022 júniusában került sor, amikor a felépítményt a hajótesthez erősítették.

A tapasztalt vitorlás és szenvedélyes horgász megbízásából készült Project 406-ost úgy írták le, mint „rendesen feldoppingolt sporthajó”, terveit a holland Vripack stúdió készítette. Ők voltak felelősek a belső terekért is, de ezekről egyelőre semmit nem lehet tudni. Az alumíniumjachtot olyan felszereléssel látják el, amely nagyobb ragadozóhalak (kardhal, marlin) horgászatához is megfelelő, a tornyában kilátó kapott helyet, a jachton éjszaka lézeres külső világítás dereng majd.

A projektről a Royal Huisman vezérigazgatója, Jan Timmerman a következőket mondta: „Köztudott, hogy a Royal Huisman csapata semmit sem szeret jobban, mint a lehetőséget, hogy új mérnöki kihívásokat oldjon meg – különösen, ha azok egyedi projektkoncepció formájában jelentkeznek.”

„Egészen kivételes iránymutatást kaptunk, aminek eredménye egy különleges hajó lett” – tette hozzá a Vripack kreatív társigazgatója, Bart M. Bouwhuis.

„Nemcsak a legnagyobb, de kétségtelenül a leginkább testre szabott, legfinomabban megtervezett és leglenyűgözőbb sporthorgászhajó a világon – felszerelve minden olyan kényelmi szolgáltatással, ami egy szuperjachttól elvárható – mondta a Royal Huisman szóvivője. – A fedélzeti rendszerek és más innovatív műszaki berendezések tesztelése a végéhez közeledik, aztán jön a szállítás, majd következnek a próbautak.”

A projekt bemutatója:

YouTube video

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!