Elkészült a film: Tisza-party 2024

2024. január 12.
Címkék :

A vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei az újév első napján ismét vízre szálltak a szegedi vitorláskikötőben.

Tizenkilencedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az új év első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, motoros kishajóba, kajakba, kenuba, csónakba, sárkányhajóba, jetskire ültek.

Mivel a meteorológia elsején délelőttre enyhe délnyugati szelet és esőt prognosztizált, a vendégek komfortérzése érdekében még az óévben partysátrakat állítottak fel a szervezők. Valószínűleg az Égiek nem olvasták a prognózist, mert 10 óra előtt a szélcsendből percek alatt látványos gerenda jelent meg az égen, és a kísérő szele összecsukta a partysátrakat. A szélvihar ahogy jött, úgy perceken belül ment. A romok eltakarítása után minden visszazökkent a tervezett kerékvágásba. A Tiszán 552 centiméterrel tetőző árhullámnak köszönhetően a folyó sodrása jelentős volt, ezért jól jött a délutánra északnyugatira beforduló élénk szél. A komoly kihívást a népes vitorlázó, csónakázó csapatnak az uszadékhegyek jelentették.

A sportolókból és korábbi kishajós tanítványokból a parton népes közönség gyűlt össze Kendi Lajos és László Boldizsár újévi előadására, sötétedés után az Argenteus Hangműhely folytatta az előadást. Nem maradt el az újévi malacsült, hurka, kolbász, párolt káposzta, majonézes burgonya sem, a hangulatot és a komfortérzetet forralt bor és forró tea javította.

YouTube video

(fotó: Kipper György)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!