Elképesztő pénzt kap egy vitorláscsapat

2018. április 27.
Címkék :

Az Ineos petrolkémiai cég 110 millió fonttal támogatja a Ben Ainslie vezette brit vitorláscsapat Amerika Kupa-indulását.


Első osztályú együttesünk van és mindent meg fogunk tenni, hogy hazahozzuk Nagy-Britanniába a trófeát, mert ide tartozik – jelentette ki a megállapodás csütörtöki bejelentésekor Jim Ratcliffe, az Ineos alapítója és elnöke.


A négy arany- és egy ezüstérmével a legsikeresebb olimpiai vitorlázónak számító Ben Ainslie vezetésével a Land Rover BAR csapat megnyerte a tavalyi Amerika Kupa felvezető sorozatát, ám a bermudai selejtező elődöntőjében kikapott a későbbi győztes Emirates Team New Zealandtől.


A világ legrégebbi versenysorozatának első kiírásán, 1851-ben az America nevű hajó legyőzte brit ellenfelét. Az angoloknak azóta egyszer sem sikerült visszerezniük az ezüst teáskancsót. A kupa 167 éves történetében az amerikaiak egyeduralmát 1983-ban az ausztrálok szakították meg. Aztán újra három amerikai diadal következett, majd 1995-ben az új-zélandiak nyertek, és címüket 2000-ben megvédték. Ugyancsak két sikert aratott egymás után a svájci Alinghi, majd 2010-től ismét az amerikaiak birtokolták a trófeát tavalyig, amikor új-zélandi siker született. A 2021-es versenyt Aucklandben rendezik – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!