Elindult az első hazai 29er Clinic

A BYC adott otthont az első magyar 29er Clinicnek. Ramon Aixemeno Spanyolországból érkezett Magyarországra, hogy beavassa versenyzőinket a 29er hajókezelés rejtelmeibe.

Balatonfüreden az első hazai 29-er Clinicen a tanulni vágyók összesen kilenc hajóval vettek részt. A magyar edzők segítségére volt egy spanyol edző, Ramon Aixemeno, aki a diákokkal minden napot elmélettel kezdett és fejezett be, amelyen főleg aznapi videókat elemeztek.

Az első két nap 20-25 csomó fölött volt a maximum szélerő, a 3. napon nagyon gyenge nyugatiból 10 csomó fölé erősödött a szél. Pénteken és szombat délelőtt az erős szeles hajókezelést, bójavételeket és a rajtokat gyakorolták, majd futamoztak, vagy hosszú hátszeleket és kreuzokat mentek. Délutánra gyengült a szél, akkor főleg futamozás volt a program.

Vasárnap az egyre élénkülő szélben bójás gyakorlatokat csináltak a diákok, rövid pályán sok fordulóval és halzolással az edzés első felében. Végül hosszú sebesség-összemérésekkel fejeződött be a nap. A 3. nap leginkább a 29erezés alapjaira került sor, a manőverek, a sebesség és a hajókezelés fejlesztésével – írta a byc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!