Elhalasztják a hajókiállítást

A hagyományos, január végi időpont tarthatatlanná vált a koronavírus-járvány jelenlegi terjedési üteme miatt, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy három hónappal elhalasztják a boot Düsseldorfot, Európa legnagyobb szárazföldi hajókiállítását.

A 2021-es boot Düsseldorf új időpontja: április 17–25. Maradt tehát a kilencnapos időtartam, csak épp szebb lesz az időjárás a csarnokokon kívül. A vásárváros képviselői a partnereikkel és kiállítóikkal való egyeztetés után döntöttek a halasztásról.

Wolfram Diener, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója elmondta: „Bár nagyon szerettük volna januárban megrendezni a bootot, az új megbetegedések magas száma és az utazási korlátozások miatt nem tudjuk felelősen felvállalni a január végi időpontot. Egyre több szakértő állítja ugyanakkor, hogy 2021 tavaszára rendeződnek a dolgok. Igyekeztünk minél előbb egyértelmű helyzetet teremteni, hogy partnereink fix dátum alapján folytathassák az előkészületeiket.

Petros Michelidakis, a boot Düsseldorf igazgatója: „Hosszasan egyeztettünk a kiállítóinkkal, a szakszövetségekkel és partnereinkkel, így született meg az új dátum, amiről persze tudjuk, hogy sajnos nem felel meg mindenkinek. Áprilisban már valószínűleg a látogatók is bátrabban fogják vásárlásra, bérlésre, utazásra költeni a pénzüket.”

Ha az új időpontban megtartható a Boot Düsseldorf, az azt is jelenti, hogy bő fél év szünet után végre ismét hajókiállítást rendeznek Európában.

(forrás: boot.com, fotók: Messe Düsseldorf / ctillmann)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!