Elfújta a szél a bajnokságot

Bár az átlagszél kiváló lehetőséget teremtett volna az összevont cirkáló magyar bajnokság megrendezésére, az eloszlása nem tette lehetővé az érvényes bajnokság megrendezését.

Az osztály tagjai vitorlázás híján fürdéssel, társasjátékkal és az osztály jövőjéről folytatott beszélgetésekkel ütötték el az időt.
Héjj Ádám versenyvezető, miután esély sem látszott arra, hogy futam legyen fél 5-kor lelőtte a napot és elengedte a versenyzőket.

Augusztus 21-én reggel a kormányosi értekezlet előtt 30-32 csomós alapszelet és 36 csomós befújásokat mértek a rendezők, így szintén parti halasztással indult a nap, ráadásul az előrejelzés egész napra erős, viharos szelet jósolt.

Még két futam hiányzott ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen, de az előrejelzés egész napra viharos szelet jósolt, így lehetetlenné vált az érvényes bajnokság megtartása. Ezt követően – a kormányosokkal egyeztetve – befejeződött a bajnokság, hosszú évek óta először úgy, hogy nem lehetett bajnokot hirdetni.

Így a díjkiosztón a megtartott két futam alapján az első három helyezett az Ivanics Kft. és a Champaigne Taittinger jóvoltából különdíjban részesült.
Tekintettel arra, hogy ez a verseny volt az utolsó állomása az osztály éves bajnoksági sorozatának – amely túraversenyekből és pályaversenyből állt –, annak eredményhirdetésére is sor kerülhetett. A sorozat bajnoka a Sirocco lett Cittel Lajossal a kormánynál, a második helyen Hónig Péter kormányozta Talizmán végzett, a bronzérem pedig az idén 123 éves Kishamishoz és Hrehuss György csapatához került.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!