Elefántház várja a turistákat Srí Lankán

2018. november 20.
Címkék :

Srí Lankán a Yala Nemzeti Park közelében egy elefánt alakú ökoházat építettek fel, amely szálláshelyként várja a pihenésre vágyókat.

Mi sem természetesebb, minthogy az erdő közepén magasodó ház teljes egészében természetes anyagokból, fából és szalmából készült. A kétszintes épület alsó szintjén egy szabadtéri, nyitott társalgót alakítottak ki, a belső térben pedig két nagy hálószoba és egy nappali található.

Az elefántos házikóban fürdőszobát is találunk, amit a felső szinten alakítottak ki. A szálláshelyen finom ételekkel is kínálják a vendégeket, ügyelve arra, hogy helyi termékekből készülő, hagyományos Srí Lanka-i finomságokat szolgáljanak fel.

A 16 hektáros erdő közepén a visszavonulásra vágyakozó vendégeknek nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy élvezhessék a helyi vadvilág látványát. A lakhely közelében madarak sokaságát csodálhatják meg, és a szerencsések még elefántokkal is találkozhatnak.

Mindezért az élményért egy vendégtől 170 dollárt kérnek éjszakánként. A Via Glampinghub elnevezésű ökoház legfeljebb tíz vendég elszállásolását teszi lehetővé – írta a Sokszínű Vidék.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!