Eladósorba került az egyik legszebb trimarán

2019. augusztus 27.
Címkék :

Első tulajdonosa tizenkétmillió dollárért árulja az Adastrát.

Az Adastrát 2012-ben rendelte meg Antony Marden, hongkongi üzletember 20 millió dollárért, hogy Indonézia és Délkelet-Ázsia vizein hajózzon vele. Az elmúlt hét évben a futurisztikus trimarán jó néhányszor átszelte a földet, St. Bartstól Baliig szállítva tulajdonosait.

„Hihetetlen a trimarán hajózhatósága. Volt, hogy 50 csomós szélben hajóztunk a Csendes-óceánon és az Atlanti-óceánon keresztül. Minden körülmények között tartani tudja a lépést” – mondta Marden. – „Rendkívül gazdaságos, 10 csomós sebességnél óránként 4,5 gallon üzemanyagot eszik. Ezzel körülbelül 10 ezer tengeri mérföldet tudtunk megtenni”

A brit Shuttleworth Design által tervezett és a McConaghy Boats által Kínában megépített Adastra teste e-glass/kevlár habszendvicsből készült, a fedélzet és a felépítmény pedig szénszálból épült, így mindössze 52 tonnát nyom.

Persze a sebességére sem lehet panasz, egyetlen 1150 lóerős Caterpillar C18-os turbódízelmotorral hajtva az Adastra maximális sebessége 23, az utazási sebessége 17 csomó.

Az alsó fedélzeteken a Jepsen Design kilenc utas számára elegendő szálláshelyet hozott létre, ezenfelül pedig hatfős személyzet fér el az Adastra főhajótestében. A tágas szalont nagy ívek jellemzik; a görbített mennyezettől a kanyargós beépített bútorokon át a nagy, homorú ablakokig, amelyek fénnyel töltik meg a helyiséget – írta az igenyesferfi.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!