Egyre többet utazunk

2017. július 13.
Címkék :

A várakozásokat is felülmúló mértékben bővült a második negyedévben a belföldi turizmus: a Szallas.hu adatai alapján mintegy 15 százalékos volt a növekedés, a legtöbb vendéggel Budapest, Siófok és Eger büszkélkedhetett.

A bővülés lehetőségét már az év eleji előfoglalások alapján biztosra vettük, a mértéke azonban minket is meglepett. Persze sok volt a hosszú hétvége, de az immár négynapos húsvét átlagon felül növelte a forgalmat. A második negyedév legtelítettebb napja ugyanakkor egy másik ünnepre, a pünkösdi hosszú hétvége szombatjára esett – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

Nőtt az átlagos vendégéjszakák száma is, a legjelentősebb bővülést a három napra szóló foglalásoknál mérték a Szallas.hu szakemberei, itt 20 százalékos volt a növekedés. A legnépszerűbb települések rangsorában némi átrendeződés volt tavalyhoz képest: a második negyedévben a főváros vitte a prímet, Siófok a második helyre szorult, a balatoni várost Eger, Balatonfüred, illetve Szeged követte. A legtöbben apartmanban, vendégházban, illetve háromcsillagos hotelben szálltak meg, de minden szálláshelytípus esetében nőtt az átlagos foglalási érték.

Ami az előttünk álló nyári hónapokat illeti, vannak még szabad helyek, bár akadnak olyan dátumok, így például július 17-e, ahol a telítettség már 90 százalék feletti. Az augusztus végéig tartó időszakban az előfoglalások alapján egyébként Siófok, Hajdúszoboszló és Gyula került a top 3-ba.

A tíz legnépszerűbb hazai település a második negyedévben: 1. Budapest, 2. Siófok, 3. Eger, 4. Balatonfüred, 5. Szeged, 6. Hajdúszoboszló, 7. Pécs, 8. Gyula, 9. Debrecen, 10. Miskolctapolca.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!