Egyre több a kék zászlós spanyol strand

Spanyolországban egyre több a kiváló környezeti minősítést jelző, kék zászlós strandok száma, amellyel idén már 590 spanyol természetes fürdőhely büszkélkedhet – tette közzé az eredményt az értékelést készítő Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) spanyol tagszervezete.


A tavalyi évhez képest tizeneggyel több strandon tűzhetik ki ezen a nyáron a kék zászlót a dél-európai országban, amely 40 éve őrzi töretlenül vezető helyét a ranglistán. A kék zászlós strandok számát tekintve Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi.


A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok több mint 500 kilométert tesznek ki. A legtöbb, 132 kék zászlós tengerparti strand idén is a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található. A fürdőhelyeken kívül Spanyolországban 106 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.


Az értékelés elkészítésekor az FEE vizsgálja a víz minőségét, a part tisztaságát, figyelembe veszi a megközelíthetőséget, az akadálymentességet, továbbá a felszereltséget, és hogy van-e vízimentő-, illetve egészségügyi szolgáltatás a parton – írta az erdekesvilag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!