Egyre népszerűbb a közeli sós vízű tó

2023. június 17.
Címkék :

Előreláthatólag június 23-án nyit az erősen sós vízű Medve-tó strandja a romániai Szovátán.

A fürdőzők a kisebb, Mogyorósi-tó strandját már május 26-án birtokba vehették, amelynek a napozórészét teljesen felújították. A jövő pénteken nyitó Medve-tónál pedig újraépítették a mozgáskorlátozott közlekedőt, felújították a napozóhelyeket, a lépcsőket, a vízben található gyerekkosarakat és a főbejárati lépcsőt.

A belépőjegyek ára is kedvező, a Medve-tónál a felnőttjegy 45 lejbe, a gyerek 35 lejbe (kb. 3300 és 2600 forint) kerül. A Mogyorósi-tó strandjának belépői kicsit olcsóbbak, ott a felnőtt jegyért 35, a gyermekbelépőért 25 lejt (körülbelül 2600 és 1800 forint) kérnek. A Medve-tónál napközben 13 és 15 óra között szünetet tartanak, és a tavat üzemeltető Ensana szállodalánc vendégei ingyenes belépőt kapnak a strandokra.

A tó különlegessége, hogy nem termálforrások táplálják, hanem a vize a heliotermikus jelenség miatt melegszik fel nyáron. Az erősen sós vizű tó felszíne egy átlagos nyári napon 28 Celsius-fokos, de két méteres mélységében közel 40 is lehet. A tófürdő sós vize és iszapja gyógyhatású, és a közeli szállodákban több gyógyászati kezelés is igénybe vehető – írta a termalonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!