Egyre népszerűbb a Balaton

2020. január 22.
Címkék :

A kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíjbevétele 8 százalékot növekedett 2019-ben a Szallas.hu becslése szerint. Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest volt a legnépszerűbb úti cél.

Az egy- (35 százalék) és a kétéjszakás (33 százalék) kikapcsolódások voltak a legjellemzőbbek, az átlagos foglalási hossz 2,26 éj volt – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. A legtelítettebb nap augusztus 17-e, szombat volt. A magyarok zöme Siófokot, Hajdúszoboszlót vagy Budapestet választotta, ha belföldi utazásra adta fejét.

Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is megmozgatta az üdülni vágyókat, emellett Gyula, Szeged és Miskolctapolca is nagyon népszerű volt. A legolcsóbb foglalás 2500 forint volt, a legdrágább több tízmilliót kóstált. A legkedveltebb látnivalók várak, fürdők és a Nyíregyházi Állatpark voltak.

A turizmus élénkülése a Szallas.hu számára gyümölcsöző év végét jelentett: közvetített forgalmukat 29,6 százalékkal növelték 2018 ugyanezen időszakához képest. „Az eredményben a kiemelt időszakokra vonatkozó áremelések is közrejátszanak, de a vendégszám is nőtt” – tette hozzá Szigetvári József.

Az idei év bizakodásra ad okot a vezérigazgató szerint. „2020-ban öt-hat százalékos növekedést várunk, ami akkor érhető el, ha a szálláshelyek jövedelmezőség javulását okozó áfacsökkentés hatását minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják” – mondta Szigetvári József. A Szallas.hu vezetője azt is hozzátette, elengedhetetlen, hogy a szálláshelyek továbbra is alkalmazzák a dinamikus árazást, ezáltal az egy-két százalékpontos vendégszám-növekedés mellett is lehetséges a szállásdíj-bevételek öt-hét százalékos növelése – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!