Egyediek és környezettudatosak a Ferretti legújabb szuperjachtjai

A Ferretti Csoport a teljes mértékben alumíniumból készült Navetta 50-essel és a Riva 54Metri szuperjachttal emeli a tétet.

Az új Navetta 50-es az első olyan jacht a márka kínálatában, amely műanyag erősítésű üvegszál helyett teljes egészében alumíniumból készül, a sokkal könnyebb konstrukció pedig jobb üzemanyag-hatékonyságot és teljesítményt eredményez. Az új jacht üzemanyag-fogyasztása körülbelül 10-15 százalékkal kisebb lesz, mint egy ugyanolyan méretű és térfogatú 50 méteres hajóé. További előnye, hogy az az 500 bruttó regisztertonnás határérték alatt van.

A Navetta 50 fedélzetén elérhető belső kialakítások anyagai között szerepel a fenntartható Alpi Lignum diófa burkolat, amely a 100 százalékban újrahasznosított anyagokból készült természetes bőrökkel kombinálva hangsúlyozza a jacht környezettudatos mivoltát. Az első kész hajó várhatóan még az idén megékezik új tulajdonosához.

Közben a Riva március elsején bejelentette, hogy az első Riva 54Metri eladásával aláírta eddigi legnagyobb megrendelését. Az új modell az 50Metri alaprajzára, jellemzőire és újításaira épül, kialakítása a Riva flotta más tagjainak mintáját veszi alapul, például a sötét üvegezéssel párosított világos külsőt.
Az új zászlóshajó az elődénél lágyabb vonalakkal és több mint 370 négyzetméternyi külső térrel büszkélkedhet, beleértve a lépcsőzetes hátsó fedélzetet úszómedencével és lehajtható oldalfalakkal. A hajó építése már zajlik az anconai Riva gyárban, és 2025-ben adják át.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: yachtharbour.com, superyachtnews.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!