Egy vitorlázó csinált hírverést a Balatonnak

A kiváló vitorlázó, Király Zsolt elsőként beszélt arról, hogy a balatoni turizmus szereplői optimistán néznek a nyári szezon elé. Nyilatkozatát nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi sajtó is felkapta, így világszerte jelentek meg hírek a Balatonról és a vitorlázásról.

Király Zsolt, aki csapatával, a Raffica Sailing Teammel tavaly megnyerte a Centomigliát, szerint az emberek gondolkodásmódja megváltozott, a kijárási korlátozások rávilágítottak arra, milyen fontos szerepe van egészségünk megőrzésében a sportnak. Ebben a pár hétben még olyanok is elkezdtek azon gondolkodni, hogy mozogniuk kellene, akik eddig teljesen inaktív életet éltek.

Szerinte a versenyzők és a túravitorlások mellett a céges csapatépítő tréningek is hamarosan megjelenhetnek a Balatonon. Mint mondta, egyre több cég áll sorba ilyen tréningre. A szervezők pedig csak arra várnak, hogy a korlátozásokat feloldják.

A vitorlázó mellett, hozzájárult a Balatont népszerűsítő akció sikeréhez, hogy több olyan szolgáltató is csatlakozott a kampányhoz, amelynek a neve garancia a minőségre. A hajós programok szervezői mellett éttermek, szállodák és világmárkákat forgalmazó cégek is bekapcsolódtak a sportot és a turizmust összekapcsoló kommunikációs kampányba – írta a hirbalaton.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!