Egy tó, amelyet egy kerékpárút választ ketté

2019. december 16.
Címkék :

A belgiumi Limburgban, a De Wijers természetvédelmi területen a kerékpárút egyenesen keresztül vezet a tó vizén, ahelyett, hogy fölötte haladna el. A 212 méter hosszú, betonból készült utat a vízszint alá építették, így a kerékpárosoknak a tó felszíne szemmagasságban helyezkedik el.

Az út mindkét oldalán egy-egy töltésfal tartja távol a vizet az áthaladóktól, a pálya alatt elhelyezkedő csatornák pedig biztosítják, hogy a szerkezet ne zavarja meg a tó élővilágának mozgását a két elválasztott rész között.

2016-os megnyitása óta a Biciklizés a vízen keresztül program a turisták és a helyiek egyik legnagyobb kedvencévé vált. A program célja a kerékpáros turizmus felpörgetése volt Limburgban, amely már addig is a kerékpárosok paradicsomának számított az ország flandriai régiójában.

A tavon keresztül vezető bicikliút egy olyan csomópont, ami két úthálózatot köt össze. A De Wijers természetvédelmi terület 700 hektáron ad otthont tavaknak és kulturális-történelmi területeknek, teljes területe azonban még manapság sem járható be kerékpárral. A bicikliúttal és a hozzá hasonló kezdeményezésekkel a kivitelezők Limburgra akarják irányítani a figyelmet, és minél több hazai, valamint külföldi kerékpáros turistát akarnak a térségbe csalni – írta az erdekesvilag.hu.

fietsen doorhet water

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!